Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Maas en Waalse Molendag

zondag 4 juni 2023 11:00

REGIO - De molenaars van molens in het Land van Maas en Waal houden komende zondag, 4 juni, hun eigen molendag. De deelnemende molens zijn van binnen te bezichtigen, en op verschillende plekken zijn maaldemonstraties. 

De molens in Alphen, Hernen, Beneden-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Afferden en Batenburg nemen deel aan de Maas en Waalse Molendag. 

Onder begeleiding van de aanwezige molenaars krijgen belangstellenden een rondleiding door de molen, en uitleg over de werking ervan. Bij voldoende wind zullen de molens ook draaien.

Fietstochten
Er zijn twee fietstochten beschikbaar die langs de deelnemende molens lopen. Er kan gekozen worden tussen een route door de oostkant van het Land van Maas en Waal en een route die de westelijke kant van het gebied bestrijkt. De routes zijn te vinden op www.openmaasenwaalsemolendag.nl.

Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd. Volwassenen kunnen deelnemen aan een prijsvraag. Op diverse locaties wordt er koffie en thee geschonken. Vaak wordt er ook wat lekkers geserveerd. 

Meer informatie over de deelnemende molens en de activiteiten, zie: www.openmaasenwaalsemolendag.nl.

Locatie