Jos Ruijs
Jos Ruijs Foto: John van Gelder

Open dag bij Megens Installaties

zaterdag 3 juni 2023 10:00

Kennismaken met technische innovaties in meest duurzaam verbouwde pand van Maas en Waal

DRUTEN - In 1973 legde Frans Megens de basis van wat nu de Megens Installaties-groep is. In de decennia die volgden ontwikkelde het bedrijf zich gestaag tot een toonaangevende technische onderneming met meerdere vestigingen. Aankomende zaterdag wordt het 50-jarig bestaan feestelijk gevierd met een open dag. Eenieder is dan welkom op het hoofdkantoor in Druten, dat sinds een recente make-over te boek staat als het meest duurzaam verbouwde pand in Maas en Waal. 

De aandacht die besteed is aan de verbouwing van het Megens-pand blijkt direct bij binnenkomst uit de bijzonder smaakvolle inrichting. Jos Ruijs, sinds 2012 eigenaar van het bedrijf, vertelt er met trots over: ‘Anno 2023 is Megens Installaties één van de belangrijkste duurzame spelers in Nederland. Dagelijks wordt door onze mensen gewerkt aan bijzondere projecten, daar hoort natuurlijk ook een inspirerende werkomgeving bij.’

Technische innovaties
En dus werd ook het eigen domein onlangs toekomstbestendig gemaakt. Het resultaat is een eigentijdse werkomgeving met veel groen, een gezellige bar en binnentuin. Naast uitstraling, werd als vanzelfsprekend gefocust op duurzaamheid.
‘Het pand is nu zo goed als energieneutraal, en dat is best uniek voor een bestaand gebouw uit de vorige eeuw’, vervolgt Jos, terwijl hij zichtbare én (ogenschijnlijk) onzichtbare technische innovaties laat zien. Het grote enthousiasme waarmee hij zijn kennis op een begrijpelijke manier deelt, maken de rondgang door het bedrijf een leuke en leerzame ervaring; ook voor wie niet technisch onderlegd is.

En dat is precies wat Jos beoogt voor de aanstaande open dag. ‘Alleen doe ik het dan samen met mijn collega’s, die allen vanuit eenzelfde passie over het vak in het algemeen, en ons bedrijf in het bijzonder, vertellen. We hopen dan ook veel mensen te mogen begroeten.’

Open dag
De open dag vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 16.00 uur op de Nijverheidsweg 5 in Druten. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie