Flyer expo 17-18 juni Dorsschuur Lent
Flyer expo 17-18 juni Dorsschuur Lent Foto: De kunstenaars

Variatie in toets en detail. Sfeerbeelden van drie kunstenaars

zondag 18 juni 2023 11:00

Op 17 en 18 juni stellen drie kunstenaars hun werken tentoon in de Dorpsschuur Lent (Oosterhoutsedijk 29, Lent-Nijmegen). 

Tanja Komarov is gefascineerd door de schoonheid van het dagelijks leven en heeft veel oog voor detail. Zij vindt het interessant om verschillende schildertechnieken uit te proberen en stelt daarmee geen grenzen aan haar creativiteit. Bij haar werk horen niet alleen realistische stillevens en portretten, maar ook schilderijen die zijn gemaakt met een losse toets. Erik Poutsma schildert meestal landschappen in acrylverf met een impressionistische en losse toets. Zijn schilderwerken zijn vaak romantisch en roepen een gevoel van melancholie op. In zijn werk bevinden zich ook verstilde beelden waarbij je veel kunt bedenken en fantaseren. De olieverfschilderijen van Hans Moerel kennen een variatie aan onderwerpen van hard tot zacht realisme. De inspiratie vind hij in foto’s uit kranten, tijdschriften en internet. Hij geeft er zijn eigen interpretatie aan wat betreft compositie en kleurgebruik. Hij geeft de voorkeur aan voorstellingen die tot nadenken stemmen, hetzij door maatschappelijke oriëntatie, iets geheimzinnigs of die tot een eigen visie of dromerijen aanzetten bij de toeschouwer.