Slootjesdag Beneden Leeuwen
Slootjesdag Beneden Leeuwen Foto: IVN Maas en Waal

Ontdek het leven in de sloot met IVN Maas en Waal

zondag 11 juni 2023 10:00

Op 11 juni organiseren wij weer een dag voor jong en oud langs de waterkant.

Gewapend met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten onderzoek je welke dieren er leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Welke andere dieren en planten leven nog meer in en om de sloot?

Kom ook naar het Leeuwse veld in Beneden Leeuwen hoek Zijveld-Liesterstraat en beleef samen met de IVN natuurgidsen het avontuurlijkste uitje aan de waterkant. De activiteit duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden is verplicht met het formulier op https://www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal/natuuractiviteiten/slootjesdag-2023/

De activiteit is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd.

Locatie