Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Bootjes bouwen voor op de Waal

woensdag 31 mei 2023 15:00

Het is een uitdaging om kleine bootjes te maken die mooi kunnen varen op het water. Kom op woensdag 31 mei naar Het Dijkmagazijn om met vondsten uit de uiterwaard een bootje of vlotje te maken. 

Eerst moet je natuurlijk uitzoeken wat blijft drijven en wat niet. Gelukkig ligt er drijfhout voldoende om mee aan de slag te gaan. We nemen natuurlijk een zaag mee, om je bootje in model te krijgen. Maar daarmee is je boot nog niet klaar. Lukt het om hem met een zeiltje op de wind te laten varen? En kun je je bootje zo stabiel maken, dat het niet bij het eerste het beste golfje omslaat? Misschien lukt het om een wedstrijdje te houden: wiens bootje vaart het snelste, het verste of kan de meeste lading dragen. En als de Waal te wild is, dan gaan we naar een rustig plasje om de bootjes veilig uit te proberen. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Tip: aarzen en kleding die vies mag worden.

Waalwoemi: Bootjes maken, woensdag 31 mei 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50. Gratis met Klavervierpas.

(Groot)-ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Locatie