Wendy Kroes (links) en Colette Vos in de Heemtuin.
Wendy Kroes (links) en Colette Vos in de Heemtuin. Foto: John van Gelder

Lentefeest in Heemtuin Druten

maandag 29 mei 2023 11:00

Wendy en Colette zetten met Pinksteren de bloemetjes buiten

DRUTEN - De Heemtuin aan de voet van de Waalbandijk in Druten is op Tweede Pinksterdag het decor van een sfeervol Lentefeest. Wendy Kroes en Colette Vos sloegen de handen ineen om ‘een van de mooiste plekken van Druten’ definitief op de kaart te zetten. 

De twee ontmoetten elkaar twee jaar geleden in diezelfde Heemtuin, waar Colette warme dranken verkocht vanuit haar espressobar op wielen en Wendy de sfeer kwam opsnuiven. ‘We hadden direct een klik. Al tijdens de eerste ontmoeting zeiden we tegen elkaar: deze plek, daar moeten we iets mee doen. Inmiddels zijn de ideeën uitgewerkt, een datum geprikt en de plannen gemaakt.

Maandag 29 mei moet het gebeuren. Dan toveren de twee, met hulp van diverse partners en vrijwilligers, de tuin om tot een uniek voorjaarsevenement. Speciaal voor deze gelegenheid zijn ook de monumentale Theekoepel en de Dorpsmoestuin opengesteld. Behalve inspiratie opdoen en lentegeuren opsnuiven, is er deze dag nog veel meer te beleven. Zo nemen gidsen belangstellenden mee door de Heemtuin, laten vrijwilligers van de Dorpsmoestuin zien wat er momenteel al groeit en bloeit en zijn er creatieve workshops, waaronder het maken van Happy Stones. Amusementskoor Choke verzorgt een drietal optredens, evenals de Drutense zangeres Naomi Vischer. De Theekoepel is ingericht als expositieruimte, waar Angelique Weijenberg haar kleurrijke werken tentoonstelt. Het geheel wordt aangekleed met bloemen, sfeervolle zitjes en kraampjes. Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Met de oogst uit de Dorpsmoestuin worden allerlei hapjes bereid, en er worden versgebakken taarten en cupcakes verkocht. Uiteraard is Colette er met haar espressobar, waar voor deze gelegenheid ook verse kruidenthee wordt geschonken én biologisch sap van Haneman.

De afgelopen weken gingen Wendy en Colette de boer op om sponsoren te vinden en ondernemers enthousiast te maken een bijdrage te leveren. ‘De bereidheid om te helpen is groot’, laat Wendy weten. ‘Organisaties, ondernemers en particulieren dragen het initiatief een warm hart toe. We kijken er ontzettend naar uit. Aan de inzet en het programma zal het niet liggen; het is te hopen dat ook het weer meewerkt.’

Het Lentefeest vindt plaats op maandag 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Let op, er kan op het terrein alleen contant betaald worden.

Locatie