eerdere editie kermis Bergharen
eerdere editie kermis Bergharen Foto: Kermis Bergharen

Kermis Bergharen

zondag 28 mei 2023 20:30

BERGHAREN - Het Maas en Waalse kermisseizoen gaat traditiegetrouw in het pinksterweekend van start in Bergharen. De attracties zijn vanaf zaterdag 27 mei 14.00 uur tot en met dinsdag 30 mei geopend. Behalve de oliebollen- en suikerspinnenkraam zijn ook de draaimolen, gokautomaten en de schiettent weer present. Ondanks veel moeite is het niet gelukt een beschikbare ‘bank’ of botsauto’s te vinden. Dat is met name voor de jeugd een gemis. Hiervoor in de plaats zijn er op zaterdag en zondag wel extra attracties voor de (jonge) jeugd georganiseerd. Zo is er onder meer een opblaasbare klimvuurtoren en een kop van Jut. Vrijwilligers van diverse verenigingen begeleiden deze extra activiteiten.

Feesttent
Gedurende drie avonden kan men terecht in de feesttent bij café ’t Trefpunt, waar diverse landelijk bekende bands en artiesten zullen optreden. Q-Music luidt het kermisfeest op de zaterdagavond in met Q-Music – The Party, inclusief het foute uur. Het publiek kan via smartphone stemmen op de te draaien muziek. De avond begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.

Zondagavond komt de coverband MmoozZ terug naar Bergharen. Met de NXT LVL Tour en een totaal nieuw podiumdesign blijft De band blijft zich steeds weer opnieuw uitvinden, en de hits zullen dan ook over het publiek heen denderen. MmoozZ is niet voor niets ‘De band met meer dan 130 hits in 180 minuten’. Muziek is er deze avond eveneens van DJ Koen. De avond begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro. 

Op pinkstermaandag is het matinee met muziek van Summerland. Ook is er een gastoptreden van Jan Biggel. Zijn welbekende nummers als ‘Ons moeder zeej nog’ en ‘Ha’k jou maar nooit gekend’ zal hij zeker laten horen. Het matinee begint om 16.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. 

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: kermisbergharen.nl. Kaarten zijn online verkrijgbaar via captainticket.nl/ticketshop/trefpuntbergharen/event/643/. Er kunnen ook aan de deur kaarten worden gekocht, tenzij de tickets online zijn uitverkocht.

Locatie