Hein van Kastel, Nick Helmond en Twan Jacobs.
Hein van Kastel, Nick Helmond en Twan Jacobs. Foto: Lembofoto

Albumpresentatie Seven Thirty

zaterdag 27 mei 2023 20:30

Het gaat donderen in Deest

DEEST - Al sinds 2015 is het drietal Maas en Waalse rockers van Seven Thirty actief; zanger Nick Helmond, bassist Twan Jacobs en drummer Hein van Kastel. Nadat in 2017 een vijf tracks tellende EP verscheen, werden enkele jaren later al plannen gemaakt voor een volwaardig album. Zaterdag 27 mei is het zover. Dan wordt, met een dampende rockshow, Rolling Thunder gepresenteerd in Café ’t Zwaantje in Deest.

Het album is het lange wachten meer dan waard, en spat uit de boxen. Hein geeft aan dat hij bijzonder trots is op deze release. Uit alle muziek die de drie muzikanten in de loop der jaren opgezogen hebben is langzamerhand een eigen stijl ontstaan. Zonder compromissen te hoeven maken is het album tot stand gekomen. Hij noemt het meer dan terecht ‘een heel vet album’.
Twan vult daarbij aan dat de groep er heel veel werk in heeft gestoken om te zorgen dat de livesound van de muzikanten terug te horen is. Het is een droom dat dit gelukt is.
Alle nummers zijn opgenomen in de studio van goede vriend Louis Bos, die de groep alle vrijheid heeft gegeven om te oefenen, te schaven en op te nemen. Het album is een soort van familieproject geworden met Heins zoon Ian als producer, Nicks zoon Iggy, die zorgt voor de mastering en clip van Rolling Thunder, en Dave, neef van Twan, die zorgt voor de beelden bij Working man.

De avond start om 20.30 uur. Tickets zijn gratis, echter dienen die wel gereserveerd te worden via tel. 0487-51 25 82. Op deze avond kan de CD aangeschaft worden, tegelijkertijd verschijnt het album op alle bekende streamingdiensten. Working man en Rolling Thunder zijn al op YouTube te beluisteren. 

De band is in de zomer voor de liefhebbers ook nog te zien in Culemborg, Heusden en Landhorst (Slokop Festival).

Door René den Biesen

Locatie