Jip (links) samen met klasgenoten.
Jip (links) samen met klasgenoten. Foto: Canisius College

Kunstveiling voor het goede doel

zaterdag 8 april 2023 12:00

BEUNINGEN/NIJMEGEN - De Beuningse Jip van Veen zit in klas 3 gymnasium van het Canisius College in Nijmegen. Met medeleerlingen organiseert hij een kunstveiling voor het project ‘Moneymakers’ van het vak economie. De opbrengst gaat naar een goed doel: Mijn Liefste Wens.

De kunstveiling is op zaterdag 8 april vanaf 12.00 uur op het Canisius College, Berg en Dalseweg 207 in Nijmegen. De veilingmeester is burgemeester Bruls. Hij zal tussen 12.00 en 13.00 uur de veiling openen. Daarna wordt de veiling voortgezet door andere bekende Nijmegenaren. De toegang is gratis

Jip is samen met zijn medeleerlingen druk bezig met de organisatie. ‘Voor de veiling hebben we al veertig kunstwerken ontvangen van bekende lokale kunstenaars. Ondanks dat het voor ons de eerste keer is dat we een evenement organiseren, lopen de voorbereidingen voor de veiling voorspoedig. De opbrengst gaat naar stichting Mijn Liefste Wens, een onafhankelijke stichting die projecten realiseert voor alle kinderen die in het Radboud UMC, Sint Maartenskliniek en CWZ zijn opgenomen.’
Belangstellenden kunnen de kunstwerken vooraf bekijken. De kijkdag is op vrijdag 7 april van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 8 april tussen 9.00 en 11.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://canisiuscollege.nl/voor-leerlingen/kunstveiling-mijn-liefste-wens/

Locatie