Han Blok
Han Blok Foto: William van den Akker

Bijeenkomsten ‘ons klimaat’

dinsdag 4 april 2023 14:00

De werkgroep Milieu & Klimaat van Groen Ontmoeten heeft bioloog Han Blok bereid gevonden om voor senioren in een serie van drie bijeenkomsten inzicht te geven over ons klimaat. Alle senioren uit de gemeente Beuningen kunnen deelnemen, ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. De eerste bijeenkomst is 21 maart, 14.00-15.30 uur in Het Dijkmagazijn.

Blok was milieuadviseur en is nu een veelgevraagd spreker over klimaat, milieu en energie. Uit ervaring weten we dat Han Blok ook een heftig onderwerp als klimaat op een enigszins luchtige manier zal weten aan te pakken en hij niet zal schromen met een knipoog zijn toehoorders te prikkelen. In 2011 ontving hij van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen de eerste prijs voor een essay over de vraag “Hoe vér mogen we gaan bij het behoud van menselijk leven”. Blok is auteur van o.m. Oermenselijk en De Meerziekte.

In het kader van de Universiteit van Beuningen gaf Blok afgelopen november de zeer drukbezochte lezing ‘Wat een ramp’.

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Perspectief en Het Dijkmagazijn. Mede mogelijk gemaakt door Oranjefonds en RCOAK.

Programma “Ons Klimaat” bestaat uit drie bijenkomsten:
21 maart 2023 - Het geografisch ontstaan van de aarde en klimaten.
4 april 2023 -Wat kunnen wij doen aan de klimaatproblematiek.
18 april 2023 – wat stimuleert ons of houdt ons tegen om in actie te komen.

Er is bij elke presentatie volop ruimte met elkaar over de onderwerpen in gesprek te gaan.

Plaats: Het Dijkmagazijn (Dijk 41, Beuningen), tijd: 14.00-15.30 uur, kosten: € 15 voor 3 bijeenkomsten, incl. koffie/thee, aanmelden: via https://www.seniorenbeuningen.nl/

Locatie