Afbeelding
Foto: Onbekend

KUNST UIT HET KAPELLEKE

maandag 3 april 2023 9:00

Theo Tomassen en twaalf van zijn cursisten exposeren in De Bogerd 

3 april – 31 mei; 

maandag – vrijdag 09. 00 -17.00 u. ; zaterdag 09.00-12.00 u.

Van Heemstraweg 53, 6651KH Druten

De beeldend kunstenaar Theo Tomassen kreeg in 1995 de beschikking over het Kapelleke op Boldershof. Het stond bekend als het Engelenhuisje. Met cursisten werden de zware granieten aflegtafels verwijderd en werd het als atelier ingericht. Hij maakte het ook geschikt voor cursussen en begeleiding. Van een plaats voor de dood werd het een plaats van creativiteit en leven. Theo en twaalf cursisten die hij al lange tijd begeleidt exposeren hun werk dat daar is ontstaan. 

Van Theo Tomassen zullen monumentale zelfportretten te zien zijn en enkele landschappen waarin de thema’s ruimte en energie van belang zijn. De twaalf cursisten die onder de begeleiding van Theo Tomassen ieder hun eigen stijl hebben ontwikkeld tonen diverse thema’s; landschappen, stillevens, portretten en abstracte werken. 

Een expositie die een rijke variatie van stijlen en onderwerpen laat zien. 

Basisschoolleerlingen zullen de expositie gaan bezoeken. Zij maken via de lesmethode ART BASED LEARNING contact met kunst en wat ze daarvan kunnen leren.

Locatie