Afbeelding
Foto: Theatergroep Saam

Zonder Gloria

zondag 2 april 2023 14:00

Al acht jaar maakt theatergroep Saam uit Zaltbommel voorstellingen over actuele onderwerpen in de samenleving. Onderwerpen zoals; bezuinigingen in de zorg, euthanasie en eenzaamheid werden vanaf 2016 gekozen. Dit jaar is het onderwerp ‘overbehandeling’, in de voorstelling ‘Zonder Gloria” 

Een voorstelling waar we het vandaag de dag over moeten hebben, de kranten staan er bol van, de talkshows raken niet uitgepraat: “Wat doen we als we lang zullen leven”. Met deze voorstelling wil Saam het publiek prikkelen om in gesprek te gaan over genoemd thema.

De medische wetenschap ontwikkelt zich en dat geeft steeds meer mogelijkheden om zieke mensen te behandelen. Tegelijkertijd groeit en vergrijst de bevolking. Steeds mee mensen doen een beroep op al die medische mogelijkheden. Het lijkt onvermijdelijk om keuzes te moeten maken. Maar wie moet dat doen: arts, patiënt, zorgverzekeraar? En hoe komt de keuze tot stand? 

Zonder Gloria is geschreven door Ilze Boereboom en Arlien Coolen. Na vele avonden te hebben gebrainstormd met de spelersgroep hebben Arlien Coolen en Ilze Boereboom Zonder Gloria geschreven. Het stuk wordt uitgegeven door Almo in Antwerpen.

Theatergroep Saam bestaat uit Ilze Boereboom ( tekst en spel), Arlien Coolen (tekst en regie), Ad Muilwijk (spel), Riek Muilwijk (spel), Arend Nijstad (spel), Ella Nijstad (productie), Gerrit Schouten (spel) en Hanneke de Wit (spel). Nico Vissers en Hans de Wit zorgen voor licht en geluid.

Op zondagmiddag 2 april om 14.00 bij MFC Heerewaarden. Aanmelden bij lieskamerbeek@hotmail.com of annievanzanten@upcmail.nl.. Of 0615280237.

Locatie