Musical Maas en Waal 'de grimas achter de kamerjas'
Musical Maas en Waal 'de grimas achter de kamerjas' Foto: Anke Zeldenthuis

Musical Maas en Waal speelt ‘Reclamebedrijf Goebbels’

dinsdag 18 april 2023 20:00

MAAS EN WAAL - ‘Reclamebedrijf Goebbels’ is de nieuwste voorstelling van Stichting Musical Maas & Waal. De eenakter, geschreven door Gert-Jan Peeters uit Uden, laat het gevaar van propagenda en nepnieuws zien.

Het toneelstuk gaat over een man die de volgende Minister-President van het land wil worden. Om dit te realiseren, schakelt hij de hulp in van een reclamebedrijf dat dit, zonder enige twijfel zoals ze zelf aangeven, voor hem gaat regelen.
Dit reclamebureau is immers dé partner voor effectieve en gewetenloze propaganda. In sneltreinvaart maken de reclamemensen de man wegwijs in alle geheimen en manieren om mensen, en daarmee de kiezers, te manipuleren.

De voorstelling begint in de huidige tijd, maar langzaam maar zeker nemen de spelers u mee terug het verleden in en leggen daarmee de gruwelijke parallellen bloot tussen nu en de periode rond de Tweede Wereldoorlog.

Het toneelstuk is oorspronkelijk geschreven ter gelegenheid van een 4 mei herdenking en past daarom goed bij de periode van herdenken en het vieren in vrijheid. 

Uniek aan de voorstelling is dat de samenwerking is gezocht met andere toneelverenigingen uit het Land van Maas en Waal. De cast bestaat dan ook uit spelers afkomstig uit de hele regio. 

De voorstelling is te zien op dinsdag 18 april in D’n Dulper in Boven-Leeuwen en op woensdag 19 april in de Bogerd in Druten. Kaarten kosten 3 euro en zijn vanaf 15 maart te bestellen via
www.musicalmaasenwaal.nl.

Locatie