Repetitie Plaet Gespeuld
Repetitie Plaet Gespeuld Foto: John van Gelder

Plaet Gespeuld brengt komische volksmusical ‘Bij Daatjes’

vrijdag 14 april 2023 20:00

AFFERDEN/BOVEN-LEEUWEN - Volkstheatergroep Plaet Gespeuld staat in het voorjaar van 2023 op de planken met de volksmusical ‘Bij Daatjes’. De kaartverkoop start op zaterdag 26 november.

Na twee zwaardere stukken, ‘Kaol Onder’ (over de watersnood van 1926) en ‘Kracht naor Kruis’ (over de oorlogsjaren ‘40-’45), heeft schrijver/regisseur Antoon Hol deze keer gekozen voor een luchtiger stuk waarbij de lach centraal staat.

Verdwenen kroegen
Weet u nog? Een bruiloft bij zaal Kruisbergen, dansen bij Mulders, een koffietafel bij Tonnie Peters, een receptie bij zaal Megens, dansles bij Bilderbeek, een pot bier bij het Zwaantje, een borreltje bij Stet van Os en disco in De Scheve Hut. De gemeenschappelijke deler in bovengenoemde opsomming is dat het een greep is uit allemaal zalen en kroegen die de tand des tijds niet doorstaan hebben. De volksmusical ‘Bij Daatjes’ is opgebouwd rond het thema ‘verwenen kroegen’.
De musical neemt het publiek mee terug naar het jaar 1978. Ergens in Het Land van Maas en Waal staat Arie achter de tap van het zieltogende café ‘Bij Daatjes’. Afwisselend neemt hij het publiek mee van het café naar de achterliggende zaal. In het café maakt men kennis met bezoekers van allerlei pluimage die een geheel eigen kijk op het dorpsgebeuren hebben. In de zaal wordt meegekeken over de schouders van Arie naar hetgeen zich daar afspeelt, variërend van een koffietafel tot en met de bingo.
Zoals het een echte kroeg betaamt, wordt er ook ‘Bij Daatjes’ heel wat gezongen. Vrolijke liedjes met een hoog meezinggehalte. De gebruikte melodieën zijn allemaal hits uit een grijs en minder grijs verleden voorzien van een nieuwe, komische tekst. Ook dit keer is de muzikale ondersteuning in handen van de huisband De Komkommers. Muziek en zang worden live ten gehore gebracht.

Het stuk wordt opgevoerd op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 in D’n Dulper in Boven-Leeuwen en op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april 2023 in de Meent in Afferden. Kaarten kosten 18 euro (maximaal zes kaarten per persoon). 

De voorverkoop start aanstaande zaterdag. Van 10.00 tot 12.00 uur kan men terecht in D’n Dulper, en van 13.00 tot 15.00 uur in de Meent. Neem voor meer informatie contact op via tel. 06-11 51 18 97.

Locatie