De vijf gelegenheidsdirigenten die strijden om de gouden dirigeerstok.
De vijf gelegenheidsdirigenten die strijden om de gouden dirigeerstok. Foto: John van Gelder

Muziekvereniging Eendracht Afferden presenteert: Maestro!

zaterdag 1 april 2023 20:00

AFFERDEN – Op zaterdagavond 1 april organiseert Muziekvereniging Eendracht Afferden een Maestro-concert. Vier Afferdenaren en wethouder van Gemeente Druten Gérard de Wildt strijden deze avond om de gouden dirigeerstok.

De kandidaten zonder enige dirigeerervaring staan op de bok tijdens twee bekende muziekstukken: één klassieker en één stuk naar eigen keuze. Ervaren dirigenten Kirsten de Lorijn en Roel van Beuningen vormen de jury en maken aan het einde van de avond de winnaar van Maestro 2023 bekend. Wordt het Prins Brian d’n Urste, Els Croonen, Marinka Faassen, Niels Gijsbers of Gérard de Wildt?

Toegankelijke concerten
Muziekvereniging Eendracht Afferden denkt voortdurend na over concerten die toegankelijk zijn voor een breed publiek. ‘Wij hebben al meerdere keren een Promsconcert gegeven onder de naam Eendracht L!VE. Daarnaast organiseerden we een Dinnershow, waarbij het publiek genoot van een heerlijk diner en tussendoor muzikaal werd vermaakt’, vertelt voorzitter Barbara van Beuningen. Het is voor het eerst dat de vereniging een Maestro-concert organiseert.

Voorbereiding
Muziekvereniging Eendracht Afferden bestaat uit een fanfareorkest en een slagwerkgroep. Momenteel staat de fanfare onder leiding van Rens van Leeuwen, die het stokje voor één avond doorgeeft aan de deelnemers. Natuurlijk bereidt Rens ze goed voor: in twee workshops leert hij ze de fijne kneepjes van het vak. Daarna kunnen ze thuis oefenen met de opnames van de muziekstukken. Tijdens de generale repetitie op de maandagavond voorafgaand aan het concert repeteren ze eenmalig met het orkest.

Meer informatie
Maestro 2023 vindt op 1 april plaats in Kulturhus De Meent. Vanaf 20.00 uur barst het muzikale spektakel los. Wil jij dit niet missen?
Kaarten zijn te bestellen bij de leden van Muziekvereniging Eendracht Afferden of via www.eendrachtafferden.nl.

Vanwege het vernieuwende en verbindende karakter wordt het Maestro-concert mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Door Femke Pierlo