Rinie van Haren
Rinie van Haren Foto:

Dialectmiddag Ut kum zo-`es ut kum

zaterdag 25 maart 2023 14:00

BENEDEN-LEEUWEN - Zaterdag 25 maart organiseert de Leeuwense vereniging voor actieve 50-plussers een dialectmiddag. De middag staat geheel in het teken van ons Maos en Waolse dialect. 

De dialectmiddag wordt een twee uur durend programma, met volop afwisseling. 

Ut kum Vaneigus
Er is muziek van het Maas en Waalse koor ‘Ut kum Vaneigus’. Het koor is bekend als zanggroep van de Bewaorsmiense en heeft al menig grote streekmusical muzikaal opgeluisterd. Daarnaast verzorgt het zevenkoppige koor optredens met eigen repertoire dat is samengesteld uit bekende popsongs en evergreens voorzien van prachtige Maos en Waolse teksten.

Dialectdichter
Rinie van Haren heeft zich ontpopt als dialectdichter. Wekelijks is er een dialectgedicht van zijn hand te lezen in De Maas & Waler en inmiddels zijn er al twee gedichtenbundels verschenen. De gedichten kenmerken zich door de veelal streekgebonden herkenbare situaties. De ene keer met een glimlach of knipoog, de andere keer met een brok in je keel.
Het koor en de dichter verzorgen een twee uur durend programma dat volop afwisseling kent. Net voor de pauze is er ook nog een quiz waarbij het publiek wordt getest op kennis over het Land van Maas en Waal.
De dialectmiddag begint om 14.00 uur en vindt plaats in ‘Ons Huukske’ in Beneden-Leeuwen (ingang Seringenstraat).

De entree bedraagt 2,50 euro voor leden en 3,50 euro voor niet-leden, inclusief het eerste kopje koffie of thee.