Uielnballen uitpluizen
Uielnballen uitpluizen Foto: William van den Akker

Uilenballen uitpluizen

woensdag 22 maart 2023 15:00

Maak je eigen skelettenmuseum van muizen. 

Op woensdag 22 maart heeft Het Dijkmagazijn uilenballen klaarliggen om uit elkaar te pluizen. Met handige kaarten kun je elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden. 

Uilen vangen muizen en vogeltjes en andere kleine diertjes. Die slikken ze helemaal op. Maar na een tijdje spugen ze de botten, haren en veren weer uit. Dat is de uilenbal. Zo’n bal is niet zo vies als je misschien denkt. Ze zijn juist heel spannend, want er zit een compleet skelet in van het dier dat opgegeten is. Het lijkt wel op een bouwpakket voor een muis of vogel. Als je alle gevonden botjes opplakt, kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. En als je het goed doet, kun je er een eigen bottenmuseum mee inrichten. Of een spookpaleis voor muizen. Net waar je zin in hebt. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Uilenballen pluizen, woensdag 22 maart van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Kosten € 2,50 inclusief drankje. Gratis via Klavervierpas. Maximaal 12 kinderen van 7 tot 13 jaar. (Groot)-ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Reserveren is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Locatie