Afbeelding
Foto: https://www.flickr.com/photos/libbyrosof/2267022653

Universiteit van Beuningen: Viva La Frida!

donderdag 9 februari 2023 20:00

Viva la Frida

Het leven van Frida Kahlo werd getekend door een ongeluk dat zij als jongvolwassene kreeg. De worsteling met de pijn en haar ‘gebroken’ lichaam zijn terug te zien in haar werk. Maar ze is niet alleen slachtoffer: ze is ambitieus, uitdagend, hartstochtelijk en zelfverzekerd. Liefde is eveneens een grote inspiratiebron voor haar, in haar leven heeft ze vele affaires met zowel mannen als vrouwen. Als thema komt ook dat terug in haar vele zelfportretten. Frida Kahlo groeide uit tot een icoon van feminisme en haar beeltenis werd bijna net zo beroemd als de Mona Lisa. Schilderen liet haar leven, vandaar: Viva la Frida.

Kaarten kosten 6 euro per stuk. Leden en studenten betalen 5 euro.