Afbeelding
Foto: Henk de Reus

Theater de Molen presenteert familievoorstelling Plons

zondag 12 februari 2023 14:00

In Plons volgen we kikker Kiki, die geboren wordt als klein kikkervisje.

Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen. Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan, waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen.

Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij straks aan land gaat, wat zal er dan gebeuren? 

Kiki is een beetje bang. Toch springt ze uit de vijver en gaat aan land. Hier ontmoet zij bewoners die haar plagen of vrienden met haar willen worden. Onder andere de kokerjuffer, die zich langzaam opsluit in haar koker. Waar ze dan later als een schietmot uit tevoorschijn komt. Er zijn ook minder leuke vrienden; zoals de reiger die kikker wel een lekker hapje vindt. Wegwezen! Wat zijn er veel dieren, maar zouden er ook andere kikkers bestaan? Heeft kikker Kiki eigenlijk wel familie?

Plons is een beeldend verhaal over de wondere wereld boven en onder water voor kinderen vanaf 4 jaar.

In een dynamisch decor vol vindingrijke verrassingen vertellen Bo en Robin het verhaal van kikkervisje, libelle, kokerjuffer en reiger, als poppen, klein en groot.

Theater Smoespot is een jonge en veelzijdige theatergroep, bestaande uit Renate Moespot, Bo Kuiper en Robin Kuiper. Allen afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem. Bo en Robin zijn afgestudeerd als Muziektheatermaker/ performer en Renate heeft na haar studie de Poppen- en Objectentheater opleiding gevolgd. Met hun achtergrond in muziek, circus, beweging en poppentheater creëren zij in hun theaterwerk een eigen universum. In een warme, opgewekte en ontroerende sfeer neemt Theater Smoespot hun publiek mee naar een unieke wereld. 

De magie van het poppenspel komt tot leven in vaak kleurrijke parades van grappige karakters en op het oog simpele decors. Hun dromen en verwondering voor de natuur en dieren zijn Smoespots grootste inspiratiebronnen.

Zondag 12 februari | 14:00 uur

Theater de Molen

Entree: € 7,50

Reserveren via www.theaterdemolen.nl 

Locatie