Afbeelding
Foto: Onbekend

Theatertapas

vrijdag 10 februari 2023 20:15

Theatertapas

Fado, Flamenco & Kaapverdisch

Zwoele mediterraanse sferen

Een dag is opgebouwd uit drie delen, de ochtend, de middag en de avond. Vanavond is de theateravond die u bezoekt ook samengesteld uit drie programma onderdelen. Eigenlijk bent u getuige van een festivalavond in het theater.

‘Iberia’ is het uithangbord voor deze avond waarin zang, muziek en dans de drie centrale bestanddelen vormen.’ Iberia’ roept de sfeer op van een zwoele zomeravond, waarin flarden Portugese Fado worden afgewisseld met het supersnelle voetenwerk van de Flamenco. De klank van Kaapverdische liederen gunt u een blik op een mediterrane wereld waarin passie en hartstocht regeren.

Als op een festivalterrein waarop u zich steeds verplaatst en soms stilstaat bij een danstent of laat meevoeren door de ritmiek van een optreden op een verhoogd podium, is het hier de afwisseling van artiesten uit Kaapverdië, Portugal en Spanje die u vanuit uw theaterstoel met hun optredens meevoeren naar zuidelijker sferen, dromen en verlangens. ‘Iberia’ biedt drie verschillende programma’s van drie artiestengroepen in het tijdsbestek van één theateravond. ‘Iberia’ dompelt u een avond lang onder in mediterrane sferen.

Poliana Vieira - Canta

Poliana was in het voorjaar van 2020 te zien in het landelijke tv-programma “We Want More” (SBS6), waarin alle juryleden bijna vergaten te drukken door de ontroering van haar optreden met “Amar pelos dois” van de Portugese Songfestival winnaar Salvador Sobral. In haar theatertour bezingt singer-songwriter, Music Matters Award Winnaar (2012) en Muziek Ambassadrice van Rotterdam (2013) Poliana Vieira haar twee muzikale werelden: haar eigen Portugese en Engelstalige soul & worldjazz composities. Zij maakt die o.a. met gitarist en producer Nike Laos. Haar bestaande muzikale erfgoed, dat zij met haar oom en pianist Toy Vieira (Cesária Évora, Lura) speelt, bestaat uit traditionele muziek uit Kaapverdië en Portugal (de melancholische mornas, de vrolijke coladeras, fado). Poliana groeide hiermee op en dit heeft haar sound en persoonlijkheid mede gevormd.

Bezetting: trio

Claudia Karapanou en Lucas Arango

Flamencodanseres Claudia Karapanou is naar Nederland verhuisd voor de liefde. Lucas Arango, de flamencogitarist uit de voorstelling, is haar partner in het leven en op het podium. Hij besloot om aan Codarts te gaan studeren en na een jaar is ze hem gevolgd. Het multiculturele karakter, het grootstedelijke gevoel en de aanwezigheid van artiesten uit heel de wereld met verschillende artistieke achtergronden hebben ervoor gezorgd dat ze geen moment spijt heeft gehad van haar beslissing om zich in Rotterdam te vestigen. Bovendien was ze blij verrast dat er zo’n grote flamenco community is in Rotterdam en in Nederland.

Bezetting: duo

Er zijn nog kaarten te boeken via www.mozaiekwijchen.nl  

Alle gegevens van deze voorstelling op een rijtje:

Datum: vrijdag 10 februari 2023                                                                 

Tijd: 20.15 uur 

Locatie: Theaterzaal

Artiesten: Theatertapas
Voorstelling: Fado, Flamenco & Kaapverdisch

Genre: Wereldmuziek

Prijs: € 23,50