Afbeelding
Foto: Dorpsmoestuin D'n Hof

Oogstfeest Dorpsmoestuin D’n Hof

zondag 25 september 2022 11:00

WAMEL - Zondag 25 september wordt er van 11.00 – 13.00 uur op dorpsmoestuin D’n Hof een oogstfeest gehouden. Het groei- en bloeiseizoen loopt op zijn einde. De ruim 70 tuinders willen nog eenmaal aan een breed publiek laten zien wat er zoal groeit en bloeit in hun tuintjes. Daarnaast is er nog een aantal activiteiten waar belangstellenden van kunnen genieten.

Groentestal en proeverijen

In het groentestalletje dat op het terrein staat treft de bezoeker een greep van groenten en kruiden die op D’n Hof zijn verbouwd. Ook een aantal vergeten groenten zoals pastinaken en schorseneren zal daarbij te vinden zijn. Verder kan er ook geproefd worden van een aantal producten uit de moestuin. Wat dacht u van een heerlijk pompoensoepje, vruchtensapje of taartje ?

Workshop bloemschikken, bloemzaden en creatief zijn met pompoenen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om je eigen boeketje bloemen samen te stellen. Speciaal voor kinderen is er een mogelijkheid om hun creativiteit te tonen bij het bewerken van pompoenen. Voor beide activiteiten geldt dat je daarbij wordt geholpen door enkele leden van de vereniging. Mocht je het komend jaar zelf bloemen willen zaaien, dan liggen er gratis zakjes bloemenzaad voor de liefhebber.

Klompenmaker, mandenvlechter en imker.

Meervoudig Nederlands kampioen klompenmaker Frans van Kuijk zal op deze dag de bezoeker alles gaan vertellen over het vervaardigen van klompen. Met heel veel passie weet hij te vertellen over dit mooie oude ambacht. Een ambacht dat in de geschiedenis van Maas en Waal een belangrijke betekenis heeft gehad. Ook het mandenvlechten was in vroegere tijden een beroep dat in deze streek werd uitgeoefend. Vincent Struik vertelt en laat zien hoe dat ging. Imkerij Drie Linden is aanwezig om uitleg te geven over het maken van honing.

IVN en Streekbeheer Rijk Maas en Waal 

IVN groep Maas en Waal en Streekbeheer Rijk Maas en Waal zullen ook aanwezig zijn op het oogstfeest. Beide organisaties zetten zich onder andere in om mensen meer bij de natuur te betrekken. Verder proberen zij het belang van het verbeteren van biodiversiteit voor onze leefomgeving onder de aandacht te brengen. 

Expositie 

Amateur schilderes Wilma van den Heuvel showt een aantal van haar werken. Deze zijn geïnspireerd op de planten en dierenwereld. 

Locatie

  • Dorpsmoestuin D'n Hof


    Wamel