Afbeelding
Foto: Eigen

Onthulling van twee iconen

zaterdag 24 september 2022 12:30

Onthulling van twee iconen

Zaterdag 24 september om 12.30 uur zal in de Corneliuskerk in Beuningen een icoon van Maria en het kind Jezus worden ingezegend. Dit zal gebeuren door Vader Oleg Kozak, die onlangs samen met zijn gezin uit Oekraïne naar Nederland gevlucht is.

De icoon is gemaakt door David Chichua, afkomstig uit Georgië. Toen daar in 2008 de oorlog uitbrak, is ook hij gevlucht. Sindsdien woont hij in Nederland. 

De Maria-icoon zal worden gewijd samen met de Nicolaas-icoon die bij gelegenheid van de sluiting van de kerk in Ewijk meegekomen is naar de Corneliuskerk. Deze icoon is tijdens de Tweede Wereldoorlog vervaardigd door een Oekraïense (!) gevangene in concentratiekamp Dachau. De icoon is in Ewijk terechtgekomen via pastoor Schellekens, toen deze na de oorlog enkele gevangenen in Dachau ophaalde. Bij die gelegenheid kreeg hij de icoon van de maker cadeau. Tegen deze achtergrond krijgt ook deze icoon een meer dan passende (her)bestemming.

U bent van harte welkom!

Locatie

  • Corneliuskerk

    Dorpssingel 1
    6641be Beuningen