Afbeelding
Foto: Beelden uit de regio

Herdenking Winssen

woensdag 4 mei 2022 11:45

Het ‘4 & 5 Mei Comité Winssen’ organiseert een ceremonie waarbij de Winssense oorlogsslachtoffers worden herdacht. 

De ceremonie vindt plaats in de buitenlucht bij ons oorlogsmonument aan het ‘Admiraal van Ghentplein’. In geval van slecht weer kan uitgeweken worden naar ontmoetingscentrum de Paulus. Gedurende deze herdenking zullen er enkele (jonge) sprekers zijn en zullen de Winssense oorlogsslachtoffers op een waardige en persoonlijke wijze worden herdacht. Tijdens de Dodenherdenking zullen Leo en kleinzoon Bart van Beuningen de taptoe spelen. Bart heeft, mede voor deze bijdrage, onlangs een Jeugdlintje in ontvangst mogen nemen uit handen van Burgemeester Bergman. Een zeer terechte waardering voor onze jonge en betrokken dorpsgenoot.

Het fundament voor de herdenking in Winssen is destijds gelegd door de grondlegger Ard van Hulst die onlangs na vele jaren afscheid heeft genomen van het comité. Hij heeft ontzettend veel betekend voor de Dodenherdenking in de gemeente en Winssen in het bijzonder. 

Locatie