Afbeelding
Foto: beelden uit de regio

Herdenking Weurt

woensdag 4 mei 2022 10:00

Oud burgemeester Carol van Eert wilde in 2013, dat elk kerkdorp in de gemeente Beuningen zijn eigen oorlogsslachtoffers ging herdenken. 

Vanaf 2013 organiseert het 4-5 comité Weurt elk jaar op 4 mei een herdenking voor de Weurtse oorlogsslachtoffers in de Sint Andreaskerk van Weurt ’s morgens om 10.00 uur. In het portaal onder de toren van de kerk hangt de plaquette met daarop de namen van de Weurtse oorlogsslachtoffers, 7 volwassenen en 5 kinderen.

Familieleden van de Weurtse slachtoffers zijn uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn. De scouting van Weurt is aanwezig en helpt onder andere bij het leggen van de 5 witte rozen bij het kindermonument. De herdenking wordt muzikaal ondersteund door een koor. De Burgemeester en de Pastor houden een toespraak. Nu met de oorlog in Oekraïne beseffen we maar al te goed waarom we herdenken. Vrijheid is niet vanzelfsprekend.