Afbeelding
Foto: Renske Bun

Symposium ‘Orange the World’

donderdag 8 december 2022 19:00

MAAS EN WAAL - Orange the World is een jaarlijkse internationale actie, geïnitieerd door UN Women en in Nederland opgepakt door de vrouwenorganisaties Soroptimisten en Zonta. In deze regio wordt dit gedaan door Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal.

De actieperiode van Orange the World is van 25 november tot en met 10 december. 25 November is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne. De samenloop met het WK-voetbal dit jaar is een toevallige samenloop, de actie Orange the World refereert niet aan dit WK of de kleur van het Nederlandse voetbalteam. Gezien de discussie rond het organiserende land Qatar willen we dat graag benadrukken. 

Symposium 
In De Schakel in Wijchen wordt dit jaar met een symposium gehouden met de volgende sprekers: dhr. Visser, operationeel specialist van de politie over het signaleren van geweld; Em. Prof, Dr. mevr. Lagro-Jansen, Centrum Seksueel Geweld Nijmegen over goede zorg aan slachtoffers van seksueel geweld en mevr. Van der Heijden, Moviera aanpak huiselijk geweld over ervaringen van en hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld. Het symposium is op donderdag 8 december en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 10 euro bij voorinschrijving en 12,50 euro aan de deur.

Meer informatie via symposium8december@gmail.com.

Locatie

  • De Schakel

    Pius XII straat 85
    Wijchen