Repetitie toneelvereniging Durvuttis.
Repetitie toneelvereniging Durvuttis. Foto: Tiona Verhoeff

Nieuwe dialectmusical ‘Blinde Liefde’

vrijdag 4 november 2022 20:00

DREUMEL - Toneelvereniging Durvuttis staat eind oktober en begin november op de planken in D’n Hoender met de dialectmusical ‘Blinde Liefde’. Daarmee gaan de spelers de uitdaging aan die hun door Antoon Hol al enkele jaren geleden werd aangeboden. 

Hol had het stuk eerder geschreven als tragikomedie. Maar speciaal voor het jubileum van Durvuttis zijn daar liedjes aan toegevoegd. De band ‘de Blindgangers’, die speciaal voor deze gelegenheid gevormd is, bestaat uit Fred Hommersom, Cor van de Wert, Toon van Rooij en Bert van Oosteren. Zij zorgen voor de muzikale begeleiding van de musical. De teksten op de liedjes heeft Antoon hertaald naar passend in het stuk. Dat het ene dialect het andere niet is, is duidelijk merkbaar. Niet alle spelers zijn Dreumels, dus er komen ook andere Maos & Waolse dialecten naar boven.

Het stuk speelt zich af in de tuin van een echtpaar die zorg daagt over hun blinde tante. Regelmatig komt daar de vriendengroep over de vloer. Wat er allemaal tussen die echtparen rommelt moet u zelf maar komen zien. Het is een tragikomedie over relaties, over huwelijkscrisissen, over liefde. Maar niets is wat het lijkt.

Speeldata
Nieuw voor Durvuttis is dat de uitvoeringen niet langer worden gegeven in Zaal ‘t Centrum, maar in D’n Hoender. ‘Blinde Liefde’ wordt opgevoerd op de volgende data: vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober om 20.00 uur, zondag 30 oktober om 14.00 uur, vrijdag 4 en zaterdag 5 november om 20.00 uur, en zondag 6 november om 14.00 uur.

Kaarten
Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar bij: Bloem & Cadeau Creatief (Ekershof 24 in Dreumel), Feestwinkel van Beuningen (Zandstraat 62 in Beneden-Leeuwen) en Rick Sports (Hogestraat 69-1 in Druten). Het bestellen van kaarten kan ook per mail, via info@durvuttis.nl.

Locatie