Planten van een haag.
Planten van een haag. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Informatieavond beplantings-project ‘Druten in het Groen’

maandag 28 november 2022 20:00

DRUTEN - Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verzorgt op maandag 28 november een informatiebijeenkomst over het beplantingsproject ‘Druten in het Groen’. De avond is bedoeld voor inwoners van de gemeente Druten die interesse hebben om een hoogstamboomgaard, een mooie haag of singel of een vogelbosje op hun erf te realiseren.

Tijdens de bijeenkomst informeert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de aanwezigen over het bijzondere landschap rond Druten en de planten en dieren die daarbij horen. Ook wordt uitgelegd wat inwoners kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke hulp ze hierbij kunnen krijgen vanuit dit beplantingsproject. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Druten en de provincie Gelderland.

Erfadvies
Deelnemers aan het beplantingsproject krijgen hulp bij het planten van bomen, struiken en hagen op hun erf. Tijdens de informatieavond kunnen inwoners zich opgeven voor een erfadvies. Met een adviseur van SLG bespreken inwoners dan hun beplantingswensen. De resultaten van dit gesprek werkt SLG uit tot een beplantingsplan voor het erf. Het beplantingsmateriaal van alle deelnemers wordt in één keer besteld. Op de feestelijke uitdeeldag ontvangen alle deelnemers hun beplantingsmateriaal. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgt ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst vindt plaats in De Bogerd, aanvang 20.00 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de informatieavond en/of deelname aan het project via slgelderland.nl/projecten/druten-in-groen. 

Locatie