De
De "skyline" van Dreumel bij ondergaande zon. Rk Kerk links, midden protestantse kerk en rechts de molen. Foto: Tiona Verhoeff

Zaterdag op bezoek bij de molenaar tijdens Gelderse molendag

zaterdag 26 november 2022 10:00

MAAS EN WAAL - Molens in het Gelderland openen komende zaterdag 26 november de deuren voor belangstellenden. Het Gilde voor Vrijwillige Molenaars bestaat dit jaar 50 jaar, en in onze provincie wordt dit gevierd in de vorm van een Gelderse molendag. Ook in Maas en Waal zijn diverse molens te bezoeken.

Molenaars verzorgen deze dag rondleidingen en geven uitleg over de werking van de molen en de historie. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Op sommige locaties is de molen in bedrijf te zien. Ook is gezorgd voor een hapje en drankje. De volgende molens zijn 26 november te bezoeken:

Afferden
Molen de Drie Waaien is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Hier schenkt men glühwein met een lekkernij.

Alphen
Molen Tot Voordeel en Genoegen is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bij voldoende wind zal men laten zien hoe graan tot meel vermalen wordt. Bij de molen staat een houtgestookte pizzaoven opgesteld waarin pizza’s worden gebakken.

Beneden-Leeuwen
De molen is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven.

Dreumel
De molen is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Er zijn geen extra activiteiten, maar daar is de eigenaar bezig met werkzaamheden om de molen weer maalvaardig te krijgen.

Maasbommel
De molen is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Er zijn rondleidingen en meelverkoop. Als de wind het toelaat maalt men hier ook.

Overige molens
De Beatrixmolen in Winssen is zeer waarschijnlijk geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Over de molen van Batenburg is niks bekend. De molen in Bergharen is niet geopend voor publiek.

Locatie