robot van rommel
robot van rommel Foto: Lara van het MediaLab

Robot van rommel

woensdag 5 oktober 2022 15:00

Dit is een activiteit voor basisschoolkinderen in de Kinderboekenweek. Thema van Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! 

Gooi oude spullen niet weg, maar maak er iets moois van! Ga met het medialab aan de slag met het maken van je eigen rommelbot. Denk vast na wat voor robot je wilt gaan maken! Wat voor benen en armen heeft ie? Heeft je robot ook een speciale taak? Of een naam? Is het een behulpzame robot? Of is het een chaosrobot? Verzamel thuis vast troep en neem deze mee. Wij zorgen voor helpende handjes en stoer gereedschap. Zo zijn we samen Giga-groen bezig!

Wil je je goed voorbereiden? Bekijk dan het filmpje https://ap.lc/iIPE9 van Lara van het medialab. We gaan iets vergelijkbaars doen!

Deze workshop is leuk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Wij zorgen voor de begeleiding, maar ouders zijn welkom om te kijken en te helpen.

Wat neem je mee? Genoeg troep om een robotje van te maken. Denk hierbij aan kleine kapotte spullen. Bijvoorbeeld een oude telefoon, kapotte lampen, stekkers, elektradraad, schroeven, plastic flesjes, leeg frisdrankblikje, kurken, dopjes, wielen, elektrabuis of een kapot speelgoedje dat uit elkaar kan.

Meedoen kost € 3,50. Aanmelden en betalen gaat via deze link https://ap.lc/kE8y6 , in de bibliotheek van Druten of via de klantenservice 0344-639940.

Locatie

  • Bibliotheek Druten

    Van Heemstraweg 53b
    6651KH Druten