Afbeelding
Foto: Erik van Ginkel

Excursie over Historische resten

zondag 16 oktober 2022 10:30

MAAS EN WAAL - Het thema van de maand van de Geschiedenis is ‘Wat een ramp’. In samenwerking hebben de vier bibliotheken en vier musea in Maas en Waal, de Maas en Waalse Cultuurexpress en de Historische Vereniging Tweestromenland een programma tot gestand gebracht over rampen tussen de Maas en de Waal. Over de gehele maand oktober zijn er hierover diverse activiteiten te bezoeken.

Lees er alles over op: https://tweestromenland.com/maand_van_de_geschiedenis/.

Het Dijkmagazijn Beuningen heeft zondag 16 oktober een excursie over Historische resten. De excursie laat zien dat tussen de overweldigende hoeveelheid groen er sporen te vinden zijn van allerlei rampen door de eeuwen heen. Waar komen die bakstenen en bouwresten vandaan, waarvoor dienen die ijzeren buizen die in het veld omhoog steken? Het zijn oude en redelijk recente sporen van rampen die het gebeid van Maas en Waal geteisterd hebben. Ook kinderen zijn welkom. Zie voor meer informatie https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/agenda/resten-van-de-rampen/.

Locatie