kindercollege: wilde bijen
kindercollege: wilde bijen Foto:

kindercollege: wilde bijen

woensdag 12 oktober 2022 15:00 t/m 16:00

Ben je nieuwsgierig en dol op weetjes? Kom dan in de Kinderboekenweek naar onze Giga-groene kindercolleges! 

Heb jij altijd al willen weten hoe een wilde bij kan zien, ruiken, voelen en hoe belangrijk zij is voor de natuur om ons heen?

Karina Vencken vertelt alles over wilde bijen! Dit kindercollege is interactief. Je mag Karina alles vragen over wilde bijen en zij laat veel zien. Ook leer je hoe je een wilde bij vriendelijk tuintje maakt. Als je naar huis gaat ben je een expert die alles weet over wilde bijen en hoe jij ze kunt helpen in de natuur.

Klinkt dat leuk? Geef je op en kom luisteren, kijken en meedoen zodat jij de wilde bijen kunt helpen.

In de bibliotheek kan eronder andere een potje Stoepplantjes kwartet worden gespeeld. Stoepplantjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit in jouw straat en zo leer je gelijk de naam van verschillende stoepplantjes kennen.

De Kindercolleges zijn voor (nieuwsgierige) kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ze zijn gratis bij te wonen. Wel graag vooraf aanmelden, dat kan in de bibliotheek van Druten, via de klantenservice 0344-639940 of link https://ap.lc/VyTX1 Ouders zijn ook welkom te komen luisteren.

Wie is Karina?

Karina Vencken is natuurgids bij IVN Natuureducatie Maas en Waal. Meer info IVN Natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen zij met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Kinderboekenweek Gi-ga-groenVan 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar met een heel bijzonder en belangrijk thema ‘GI-GA-groen’! De Kindercolleges tijdens de Kinderboekenweek gaan over de natuur en duurzaamheid. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.bibliotheekrivierenland.nl/kinderboekenweek

Locatie

  • Bibliotheek Druten

    Van Heemstraweg 53b
    6651KH Druten