Afbeelding
Foto: Diana de Leur

Een weekend lang hedendaagse kunst van acht regionale kunstenaars

zaterdag 1 oktober 2022 11:00

Een weekend lang hedendaagse kunst van acht regionale kunstenaars

HERNEN - Kasteel Hernen is op 1 en 2 oktober 2022 het decor van een Kunstweekend met acht voornamelijk regionale kunstenaars, zoals Alexander Bobkin, Frank Biemans, Ron Rooyakkers en Hein Severijns, Wil Westerweel, Judith Walboomers en Wilfrie Linssen en Wilhelmina Huysman. 

Kunstweekend Kasteel Hernen zal in het teken staan van de opening van de expositie van SummerArt. De Grote Ridderzaal is dan omgetoverd tot een inspirerende toplocatie hedendaagse kunst met schilderijen van Alexander Bobkin, glasobjecten van Frank Biemans, keramiek van Ron Rooijakkers en Hein Severijns, Urbex foto’s van Wil Westerweel, bronsobjecten van Judith Walboomers en Wilfrie Linssen en sieraden van Wilhelmina Huysman.

U kunt daarnaast ook het kasteel bezoeken met o.a. een spectaculaire presentatie over de verdwenen toren. Het kunstweekend is alleen te bezoeken i.c.m. een kasteelbezoek.

SummerArt is van Hetty van Summeren, kunstadvies in Nijmegen.

Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen (gemeente Wijchen), slechts 17 km ten zuidwesten van het Rijk van Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk wandelen is. 

Het kunstweekend kasteel Hernen is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 11.00 – 17.00 uur.

Entree: € 10,-, t/m 18 jaar € 5,-, Museumkaarthouders en Donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen gratis.

Parkeren gratis.

Locatie