Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Trappen naar kunst

vrijdag 15 oktober 2021 10:00

BEUNINGEN - Vrijdag 15 oktober is de tweede editie van de fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ en gaat langs kunstwerken in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. De fietstocht is onder leiding van Ger Loeffen.

De fietstocht is een jubileumactiviteit, omdat Het Dijkmagazijn in 2021 en 2022 haar 25-jarig jubileum viert. 

Trappen naar Kunst
De onthulling in 1965 van het kunstwerk ‘Hart van Beuningen’ van Huub & Adelheid Kortekaas mag gezien worden als de start van de opbouw van een fraaie collectie kunst in de openbare ruimte in de gemeente Beuningen. in 2009 heeft gemeente Beuningen het boek BuitenKunst uitgegeven. Dit boek geeft een fraai overzicht van die collectie en de diversiteit van de werken in de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen.

Over een aantal kunstwerken binnen de gemeentegrenzen van Beuningen is een bijzonder verhaal te vertellen. Met de fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ fietsen deelnemers langs diverse kunstwerken waarover Ger Loeffen terplekke wat bijzonderheden vertelt. Ger Loeffen is fotograaf en nodigt de deelnemers uit de kunstwerken te fotograferen.

De fietstocht is 23 kilometer lang en gaat om 10.00 uur van start bij Het Dijkmagazijn in Beuningen. De fietstocht duurt tot ongeveer 13.00 uur. 

Aanmelden voor de fietstocht is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door. Vermeld daarom bij de aanmelding een telefoonnummer. 

Extra fietstochten
De fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ vindt ook plaats op zondag 10 april en donderdag 19 mei. Start steeds om 10.00 uur bij Het Dijkmagazijn.

Locatie