Afbeelding
Foto: Rob van Dijk

Midzomer in Batenburg

zaterdag 30 juni 2018 20:00

Watersportvereniging 't Haventje organiseert op 30 juni een unieke muzikale avond. 

Nederpopkoor BALANZ uit Oss komt onder de bezielende leiding van Wil Bolenius optreden op het haventerrein.
Nederpopkoor BALANZ is in januari 2015 gestart en is een laagdrempelig koor met een belangrijke insteek: 'zingen doe je voor je plezier'. Vooral favoriete artiesten als Bløf, Fluitsma en Van Tijn, Het Goede Doel, Boudewijn de Groot, De Dijk, Guus Meeuwis, Henny Vrienten, Acda en de Munnik, Volumia, Marco Borsato en Henk Westbroek waren een dankbare inspiratiebron voor Wil Bolenius en zijn BALANZ. BALANZ zal de bezoekers uitnodigen om gezellig mee te zingen.

Verder zal Shantykoor SamenGeroapt uit Batenburg acte de présence geven. Dit koor is als ludieke grap in 2015 ontstaan en bestaat geheel uit (zee)lieden afgemeerd in de haven van watersportvereniging 't Haventje. Shanty's zijn liederen die nog stammen uit de zeilvaart en werden gezongen om het vaak eentonige en zware werk wat te verlichten. SamenGeroapt heeft inmiddels een repertoire van ruim 30 Nederlands en Engelstalige shanty's.

Het muzikale optreden is geheel gratis. De avond wordt georganiseerd met medewerking van Uitbaeterij de Viersprong en Stichting Uiterwaarde. Zo zijn de consumpties betaalbaar en is het vervoer van en naar het Brabantse land tot in de late uurtjes gegarandeerd. Er zijn niet voldoende zitplaatsen, dus neem zelf een stoeltje mee.

Opbrengst
De opbrengst van de midzomeravond is bestemd voor 'Social Sofa'.
Met het verdwijnen van de buurtwinkeltjes, -kroegen, pleintjes en bankjes in de afgelopen vijftig jaar verdwenen ook deze normale ontmoetingsplekken.Het project Social Sofa hoopt deze sociale verkilling tegen te gaan. Door het plaatsen van een Social Sofa op het haventerrein naast het pontje probeert de Watersportvereniging een plaats te creëren voor verbondenheid van bewoners en hun gasten. De organisatie hoopt met de opbrengt van de midzomeravond de Social Sofa te kunnen realiseren.

Locatie