Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Film
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (16)
  Evenement
 • (5)
  Lezingen
 • (3)
  Educatie
 • (8)
  Expositie

Genieten in wijndorp Groesbeek tijdens Nederlandse wijnfeesten

vrijdag 28 september 13:00 t/m zondag 30 september 17:00 uur

Foto: FrankaThijssen

GROESBEEK - Op 28, 29, 30 september is het zover. Voor het twaalfde jaar worden dit jaar de Nederlandse wijnfeesten gevierd in Groesbeek. Een prachtig evenement waarin wijngaardeniers, ondernemers en mensen elkaar ontmoeten.

Het Groesbeekse wijnavontuur startte met de eerste wijngaard in 2001 bij Wijnhoeve de Colonjes. In 2005 startten vijf van oorsprong agrarische bedrijven ook met wijnbouw. Druivenstokken van uiteenlopende variëteiten werden aangeplant bij de wijngaarden Klein Amerika, van Ditshuizen, de Plack, de Holdeurn en wijnhoeve de Heikant. In de loop der jaren is het totaal arsenaal aan wijngaarden in de gemeente Groesbeek uitgegroeid tot circa 25 hectare en daarmee is Groesbeek een van de grootste wijndorpen van Nederland. Bij een echt wijndorp hoort vanzelfsprekend een prachtig wijnfeest.

Tijdens de wijnfeesten in het weekend van 28, 29 en 30 september zijn er diverse activiteiten. Zo is er een internationale wijnmarkt, wijnworkshops, wijngaard open dagen, business meets wine, music meets wine, kunstzinnige nieuwe ambachten en het NK wijnvatrollen. De wijnmarkt is in het centrum van Groesbeek te bezoeken op zaterdag en zondag van 13.00 tot 19.00 uur. Ruim 75 wijngaardeniers, wijnkopers en importeurs presenteren zichzelf. Bij de wijnfeesten hoort ook een wijnkoningin en dat is dit jaar Bernadette Bilderbeek. Zij is het boegbeeld voor de Nederlandse wijnfeesten en zal de bezoekers van harte ontvangen tijdens al deze dagen. Een kennismakingsreceptie met de wijnkoningin is van 14:00 - 16:00 uur in het Nederlands Wijnbouwcentrum.

Bij aankomst kunt u voor 12 euro vriend van de Nederlandse wijnfeesten 2018 worden. U ontvangt een bandje en kunt dan op alle stands die op de wijnmarkt staan opgesteld proefmaatjes à 1 euro per stuk kopen en al rondlopend en proevend kennismaken met de beste nationale, maar ook internationale wijnfeesten. Een echte 'wanna have' voor alle wijnliefhebbers is de Wijndorp Groesbeekapp. Deze app vertelt je alles over de Wijngaardeniers, het wijnbouwcentrum, de Wijnfietsroute, de Nederlandse wijnfeesten, verblijfsaccomodaties, bezienswaardigheden, et cetera.

Het Nederlands wijnbouwcentrum en de aangrenzende wijngaard de Colonjes zijn geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.nederlandsewijnfeesten.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Groesbeek