Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Natuur

Dodenherdenking Beneden-Leeuwen via livestream

dinsdag 4 mei 20:00 uur

Foto: Rinie van Haren

Beneden-Leeuwen - De stichting 4 Mei Herdenking Beneden-Leeuwen organiseert al ruim 20 jaar de plaatselijke dodenherdenking. Tijdens de herdenking wordt in de Alphonsuskerk elk jaar een thema gekoppeld aan de herdenking. Vorig jaar kon de herdenking vanwege de toen geldende coronamaatregelen slechts in zeer beperkte vorm doorgang vinden, echter zonder publiek. Het bestuur ging er toen van uit dat dit jaar de herdenking weer zou kunnen plaatsvinden op de traditionele wijze, maar de werkelijkheid vertoont een dreigende herhaling van vorig jaar. Een livestream biedt dit jaar een prima oplossing voor iedereen die de herdenking zou willen bijwonen. Een team van vrijwilligers, ontstaan uit Blik op Beneden-Leeuwen en Beelden uit de Regio, zal de uitzending verzorgen.

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Inhoudelijk is het programma al in grote lijnen uitgezet en dat is enigszins afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Intussen wordt technisch het hele plan vormgegeven en voorbereid. Als er meer duidelijkheid is over wat de covid-maatregelen op dat moment inhouden kan er op het laatste moment nog inhoudelijk worden gewijzigd.

Livestream

Op dinsdag 4 mei zal om 19.30 uur de uitzending starten met een toespraak, een oorlogsverhaal en een gedicht, voorgelezen door kinderen van de basisschool. Aansluitend is er vanaf 20.00 uur een herdenking zonder publiek. Via de livestream is het gehele programma thuis te volgen door de samenwerking van Beelden uit de Regio en Blik op Beneden-Leeuwen in opdracht van stichting 4 Mei Herdenking Beneden-Leeuwen via de link www.blikopbeneden-leeuwen.nl/livestream


deel deze activiteit