Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (3)
  Sport

Preek & Pint online: Pieter Waterdrinker

zondag 7 maart 16:00 uur

Foto:

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige, actuele en schurende lezingen in de Gelderlandfabriek. Dit keer een lezing van Pieter Waterdrinker. 

Pieter Waterdrinker (1961) vestigde zich in 1996 in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder zijn boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon.

In 2016 publiceerde Waterdrinker zijn meeslepende roman Poubelle, waarin hij de dilemma’s van deze tijd beschrijft aan de hand van de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp. Een jaar later verscheen zijn sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40. Een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis. In prachtig proza vertelt de auteur over de persoonlijke worsteling met zijn leven, zijn schrijverschap en de liefde.

Afgelopen zomer verscheen zijn roman De rat van Amsterdam, een vuistdik, onvergetelijk, vlijmscherp en vernietigend portret van het huidige Nederland en Europa op drift, maar bovenal een aangrijpend verhaal over liefde, het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk.

Het zijn slechts enkele voorbeelden. Het literaire oeuvre van deze Ruslandchroniqueur bij uitstek is indrukwekkend en omvangrijk. Een terugkomend thema in zijn werk is de onmogelijkheid van de liefde en het falen van de mens in het bereiken van geluk.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige, actuele en schurende lezingen in de Gelderlandfabriek. Tijdens elke lezing krijgt het publiek volop de kans om vragen te stellen


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Druten
Druten
Van Heemstraweg 53b
6651KH