Logo demaasenwaler.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Omroep Gelderland presenteert de eerste Online Grote Gelderse Geschiedenis Pubquiz

donderdag 3 december 19:30 uur

Foto: Niels Stam Fotografie

ARNHEM - Ken jij alle kastelen van Gelderland? Weet je wie de enige echte Maarten van Rossem was? Of voel je je gewoon een trotse Gelderlander? Doe dan donderdag 3 december mee met de eerste Online Grote Gelderse Geschiedenis Pubquiz. Iedereen kan live meespelen op de Facebookpagina van Omroep Gelderland. De presentatie van de pubquiz is in handen van de Ridders van Gelre, Bas Steman en René Arendsen.

In december zendt Omroep Gelderland de honderdste aflevering uit van de tv-serie Ridders van Gelre. De vaste kijkers van deze tv-serie kunnen wel wat voordeel hebben tijdens de pubquiz. De quiz bestaat grotendeels uit meerkeuzevragen en is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Ridder René Arendsen is druk bezig om de quizvragen te verzinnen.

Diversiteit aan quizvragen

‘We stellen uiteraard leerzame vragen over de Gelderse geschiedenis, maar er valt ook veel te lachen’, aldus Arendsen. ‘We geven een kijkje achter de schermen bij de opnames en laten de leukste bloopers zien. Ook is er een speciale quizronde over Sinterklaas en andere Gelderse feestdagen. Het wordt een gezellige avond onder het genot van warme chocolademelk. Of een biertje.’

Prijzen

De hoofdprijs is een exclusieve rondleiding door kasteel Biljoen, dat normaal gesproken voor publiek gesloten is. Daarnaast zijn er prijzen als Ridders van Gelre mondkapjes, een speciale editie van het Ridders van Gelre stripboek, met extra pagina’s, en een verrassingspakket van Geldersch Landschap & Kasteelen te winnen.

Uitzending

De Online Grote Gelderse Geschiedenis Pubquiz wordt op donderdagavond 3 december vanaf 19.30 uur live uitgezonden op de Facebookpagina van Omroep Gelderland: www.facebook.com/omroepgelderland. Iedereen kan dan live meespelen. Omroep Gelderland herhaalt de quiz op maandag 14 december om 17.20 uur op TV Gelderland.


deel deze activiteit