Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (1)
  Theater
 • (12)
  Evenement
 • (2)
  Lezingen
 • (11)
  Educatie

Expeditie langs de rivier

zondag 27 september 10:00 uur

<p>Foto: Reinier Jansen</p>

BOVEN-LEEUWEN - De Jeugd Struin groep van IVN Maas en Waal gaat komende zondag op expeditie. Ze gaan op zoek naar wat je allemaal tegenkomt aan de oevers van de Waal.

Er wordt gezocht naar sporen, achtergelaten door mens en dier, maar ook naar materiaal wat niet in de natuur thuishoort, zoals plastic, metaal en afval. Dit materiaal wordt verzameld en gezamenlijk probeert de groep erachter te komen waar het vandaan komt, hoe voorkomen kan worden dat het in de natuur terechtkomt en hoe iedereen daar aan bij kan dragen.

Gelijktijdig noteren deelnemers, als een soort rivierafval-onderzoekers, wat er gevonden wordt. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het Schone Rivieren-project. De activiteit vindt plaats op zondag 27 september van 10.00 tot 12.00 uur en is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (zonder ouders). Er wordt gestart op de parkeerplaats onderaan de dijk bij de Kaliwaal. Er kunnen maximaal vijftien kinderen deelnemen. Inschrijven is mogelijk via: www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.

Meer informatie over het Schone Rivieren-project, zie: www.schonerivieren.org.<p>Foto: IVN Maas en Waal</p>
deel deze activiteit

Locatie

Kaliwaalgebied
Boven-Leeuwen