Logo demaasenwaler.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Sport

Vuur maken langs de Waal

woensdag 1 juli 14:30 uur

Foto: Het Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn woensdag 1 juli een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen kunnen vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gedaan hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt, kunnen kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen.

Aanmelden verplicht

De activiteit wordt gehouden van 14.30 tot 16.00 uur. Startpunt is Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 18 kinderen kunnen deelnemen en deelname bedraagt 2,50 euro per kind. Aanmelden verplicht via: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Het Dijkmagazijn
Beuningen
Dijk 41
6641 LA


 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!