Logo demaasenwaler.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement
  • (2)
    Lezingen
  • (1)
    Sport

Wamelse Kunstenaars exposeren in kerkje Persingen

zaterdag 6 juni 10:00 uur

Foto: Addy de Meij

PERSINGEN - Het Wamelse kunstenaarsechtpaar Eduard Gerrits en Nellie de Mulder exposeren in het weekend van 6 en 7 juni in het kerkje in Persingen. De expositie is beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur, uiteraard conform de corona-richtlijnen. De kunstenaars trokken zich 78 dagen terug in hun eigen atelier om er te werken, ieder aan een eigen, nieuw project.

In de ruimtelijke werken van Eduard staat de mens centraal. Hij gebruikt klei als materiaal om dat wat hij wil zeggen vorm te geven. De rust die uitging van de coronaperiode greep Eduard aan om te werken aan een nieuw project: De Maakbare Mens. Uiteindelijk ontstonden er vanuit twee basisbeelden zestien nieuwe werken. Meer informatie: www.eduardgerrits.nl.
Voor het project van Nellie de Mulder werden materialen ontleed, onderzocht en opnieuw gerangschikt. Er werd geschilderd, genaaid, getekend en geborduurd. Niet op kant en klare schildersdoeken, maar op bijvoorbeeld deksels van theedoosjes, houten schaaltjes en wijnkistjes. Iedere dag ontvouwde zich een nieuw 'beeldverhaaltje'. Uiteindelijk werden het 78 schilderijtjes. Meer informatie: www.nelliedemulder.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Kerkje van Persingen
Persingen
Persingensestraat 7
6575 JA