Logo demaasenwaler.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Sport

Expositie D'n Bogerd

dinsdag 2 juni 8:30 uur

Foto: Marie-Louise Hooymans

DRUTEN - D'n Bogerd gaat op 2 juni open. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 8.30 tot 22.00 uur. In de avond is er weer een prachtig gevarieerde speciale kunstexpositie te zien op de boven verdieping van dit cultureel centrum te Druten.

Kunstenares Marie-Louise Hooymans exposeert met zeer eigenzinnige creaties. De expositie begint op 2 juni en duurt tot 22 juli. Op woensdagmiddag 10 juni en vrijdagavond 19 juni is Marie-Louise aanwezig in Druten bij haar expositie om aan geïnteresseerden haar visie op haar werk toe te lichten.

In de expositie ‘The Power of Natural Me’ In D’n Bogerd laat Marie-Louise Hooymans de veelzijdigheid van haar werk zien. Marie-Louise werkt met verschillende technieken: Ze maakt tekeningen, linosnedes en olieverfschilderijen. Een combinatie van de technieken komt ook voor, zoals linoleumafdrukken op een schilderij en foto’s met tekeningen en lino’s.

Hoe verschillend de technieken ook zijn, je ziet wel steeds de hand van Marie-Louise terug. Ze heeft een eigen, zachte en wat lieflijk illustratieve stijl die een zekere rust uitstraalt.

Het thema van haar werk is ook een rode draad. In de meeste werken is dat de verbinding van mens met natuur, waarin de elementen aarde, water en lucht vaak een rol spelen. In het werk kun je emoties als kracht, loslaten, zelfvertrouwen en liefde voor jezelf proeven. Maar hier en daar zul je ook een vleugje humor zien: menigeen voelt een glimlach opkomen als hij naar dit werk kijkt.

Marie-Louise Hooymans (1966) heeft gestudeerd aan de kunstacademies van Arnhem en ’s-Hertogenbosch. Later heeft zij de Pabo in Nijmegen gedaan en nu staat zij twee dagen op een basisschool in Wijchen voor de klas. Daarnaast is zij bezig met grafische vormgeving en illustratie, onder de naam Hooymeid. Naast haar eigen ansichtkaarten, maakt zij grafisch en illustratief werk in opdracht.

Ze houdt van wandelen, tuinieren en reizen. En ook dat zie je terug in haar werk. Elk jaar gaat zij naar Noorwegen, als artist in residency. De omgeving daar, maar ook die van reizen naar o.a. de Verenigde Staten, Sri Lanka en Cuba geven haar inspiratie. Het stopt nooit, er ligt altijd weer een idee klaar.


deel deze activiteit

Locatie

Cultureel Centrum d'n Bogerd
Druten
Van Heemstraweg 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!