Luisterlezing over Ludwig van Beethoven

donderdag 21 november 2019 20:30

BEUNINGEN - Op 21 november van 20:30 – 22:30 uur organiseert VvSB een luisterlezing over de het leven en werk van Ludwig van Beethoven in de Lèghe Polder in Beuningen. Leden en niet leden zijn welkom.

Beethoven was de ultieme selfmade man die alles op eigen voorwaarden deed en vond dat zijn muziek meer dan entertainment was. Wie heeft nooit zijn muziek gehoord? Zijn lieflijke 'Fùr Elise', zijn pianoconcerten en symfonieën? Samen met Amadeus Mozart en Joseph Haydn behoorde hij tot de Weense school. Schubert was een tijdgenoot van hem.

Deze lezing laat veel van zijn muzikale prestatie horen en plaatst het in de tijd en Beethovens persoonlijke omstandigheden. Hoe vond hij in het muzikale centrum van Europa zijn plek? Wat vonden tijdgenoten van hem en hoe ging hij om met zijn doofheid? Jeroen Swarte, de docent die ook de cursussen over klassieke muziek (Muzikaal Verhaal en Gereedschapskist van de Componist) verzorgt, leidt deze onderhoudende en leerzame avond.

Deze avond wordt op 21 november gegeven in de Lèghe Polder in Beuningen en kost 7,50 euro. Begintijd: 20.30 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen via: cursussenvvsb@gmail.com of tel. 06-27 43 88 73.

Locatie