Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Sport
 • (4)
  Kerkdiensten
 • (1)
  Expositie

Nieuw sportevenement Beuningen is beweegfeest voor jong en oud

zondag 22 september 10:00 uur

Foto: Het Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Bewegen, ontmoeten en beleven zijn de drie pijlers die centraal staan tijdens het nieuwe Beuningse sportevenement Actief Ontmoeten. De happening is de opvolger van de Beuningse Oeverwal Loop en wordt gehouden op de zondagen 15 en 22 september. Jong en oud is welkom om deel te nemen aan een van de vele programma-onderdelen.

Stonden bij de Beuningse Oeverwal Loop vooral hardlopen en wandelen centraal, bij Actief Ontmoeten gaat het om meerdere activiteiten. Naast de traditionele trail- en wandelonderdelen, staan er fietstochten en twee combitrainingsessies op het programma. Voor de schooljeugd is er voetgolf, en de allerkleinsten kunnen deelnemen aan het klim- en klauterfestijn. Deelnemen kan individueel of met een groepje. In alle gevallen staat het recreatieve beweegelement en het ontmoeten van nieuwe mensen ('wellicht een toekomstig wandel- of sportmaatje') voorop.

Actief Ontmoeten wordt georganiseerd door Beuningen Sport en Beweegt (BSB) en is onderdeel van de Beuningse editie van de Nationale Sportweek, die dit jaar plaatsvindt van 20 tot en met 29 september. De Sportweek is een initiatief van Beuningen Samen in Beweging. Voor de organisatie van Actief Ontmoeten sloegen diverse partijen de handen ineen, waaronder de gemeente, Wandelen in Beuningen, buurtsportcoaches en Het Dijkmagazijn. 'Op deze manier willen we een zo groot en zo breed mogelijke doelgroep bereiken', legt Ger van Boxem, een van de organisatoren, uit. 'Het groene aspect, de beleving en plezier hebben in het bewegen staan tijdens het evenement voorop. Daarbij kan men zowel individueel als in groepsverband deelnemen. Men kan ook onder begeleiding van een trainer of coach het parcours afleggen.'

Programma

Op zondag 15 september staan de wandeltochten op het programma. Op zondag 22 september is er een trailrun, en kan er gewandeld, gefietst, gevoetgolft en geklauterd worden. Ook worden er combitrainingen aangeboden. Start en finish zijn bij de Weeropper, aan de Kloosterstraat 17 in Beuningen. Het programma is zo samengesteld dat de verschillende onderdelen gelijktijdig finishen. Rond 11.45 uur verzorgt wethouder Pim van Teffelen op het evenemententerrein de opening van de Beuningse Sportweek. Op het terras kan de gehele ochtend worden genoten van taart en drinken, en dat is ook de plek om de voor- en napret met elkaar te delen. Het volledige programma en de diverse starttijden zijn te vinden op www.actiefontmoeten.nl.

Gratis inschrijving

Deelnemers die vóór 13, dan wel 20 september inschrijven via www.actiefontmoeten.nl betalen geen inschrijfgeld. Op 15 september en/of 22 september kan worden ingeschreven tegen betaling (zolang er nog plaats is). Voor meer informatie en inschrijven, zie www.actiefontmoeten.nl of neem contact op via beuningensportenbeweegt@gmail.com.


deel deze activiteit

Locatie

Weeropper
Beuningen
Kloosterstraat 17