Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (7)
  Theater
 • (1)
  Film
 • (6)
  Evenement
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Educatie

Paardenspieden

woensdag 11 september 14:30 uur

Foto: Het Dijkmagazijn

BEUNINGEN - Op woensdag 11 september organiseert Het Dijkmagazijn Beuningen een middag voor paardenmeisjes en -jongens. Samen met de beheerder van de kudde gaan ze de wilde paarden in de uiterwaarden bespieden.

Paarden in een manege zijn meestal verwend. Ze staan binnen als het koud is, ze krijgen lekkere brokken en worden vaak geborsteld. Paarden in het wild, zoals de Koniks in de Beuningse uiterwaarden, moeten dat zelf doen. Hun voordeel is dat ze vrij kunnen rondlopen in een enorm natuurgebied. En dat ze in een kudde leven.

Free Nature is de organisatie die toezicht houdt op de paarden in de Beuningse uiterwaard. De beheerder van Free Nature laat zien dat er in de paardenfamilie net zoveel geknuffeld en getwist wordt als in een mensenfamilie. Wie vindt elkaar leuk en wie niet? Bij de konikpaarden is dat goed te zien aan hun gedrag. Ze werken samen, vechten, spelen de baas of flemen. Aan de stand van de oren en de kop, een snurkend geluid of een verse stapel poep is te merken wat er in een paard om gaat. Met een kudde van ruim twintig dieren zijn er voldoende karakters aanwezig. Zo zijn daar de leidhengst, de merries met veulens en ook bij Koniks zijn er pubers.

Tip: trek stevige schoenen aan en kleding die niet opvalt.

Waalwoemi activiteit Paardenspieden, woensdag 31 oktober, 14.30-16.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen. Max. 20 kinderen vanaf 8 jaar. Deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.


deel deze activiteit

Locatie

Het Dijkmagazijn
Beuningen
Dijk 41
6641 LA