Logo demaasenwaler.nl
 • Alles
 • (8)
  Theater
 • (1)
  Muziek
 • (5)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (107)
  Kerkdiensten
 • (1)
  Beurs/rommelmarkt

De Tuut weer onder stoom

zaterdag 17 augustus 11:00 uur

Foto: De Tuut

APPELTERN - Zaterdag 17 en zondag 18 augustus is het weer zover, voor de derde keer dit jaar: De "Tuut" onder stoom.

Zoals elk stoomweekend zijn ook nu de vrijwilligers bezig om de ketels op te stoken en de machines te laten draaien. Door hun inzet en deskundigheid lukt het nog steeds om de 100- jarige ketels en machines te laten doen, waarvoor zij een eeuw geleden zijn gemaakt, het pompen van water. De speciale geur van olie en stoom spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Tijdens het stoomweekend zijn vrijwilligers aanwezig, die u graag over de techniek en de historie van het gemaal zullen vertellen.

En bovendien op zondag 18 augustus stationaire motorendag (11.00 - 16.00 uur)

Tijdens deze motorendag worden draaiende motoren vanaf het bouwjaar 1900 tot 1950 getoond, waarvan enkele met aangedreven werktuigen. Die dag is ook onze collectie unieke motoren te bewonderen die destijds door de voormalige molenaar Thijs Loeffen uit Beneden Leeuwen zijn verzameld. Om deze hobby uit te oefenen heeft hij de hele wereld bijna afgereisd. Dit biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de motorentechniek van zo'n 100 jaar geleden.

Iedereen die voor zijn hobby ook in het bezit is van dergelijke stationaire motor(en) met wel of geen aangedreven werktuig nodigen wij nog van harte uit om hieraan deel te nemen. Dit is een prachtige gelegenheid om op die dag je mooie hobby met het publiek te delen.

Tevens is die dag ook het stoomgemaal bezoeken wat dan draait op stoomkracht.

Voor mensen die interesse hebben om met hun motor(en) hieraan deel te nemen kunnen nog voor zaterdag 17 augustus opgave doen met vermelding van fabrikaat en bouwjaar, of voor nadere info, mail: info@de-tuut.nl

Tijdens het stoomweekend en de motorendag is de toegangsprijs € 6,00 p.p. U kunt dan beide locaties bezoeken met 1 toegangskaart. Gratis voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding en donateurs met 1 introducé.

Locatie: De Tuut 1-3, 6629 AA Appeltern


deel deze activiteit

Locatie

Stoomgemaal De Tuut
Appeltern
de Tuut 1
6629aa


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.