Afbeelding
Foto: T. Rothengatter

Cursus Drakologie

woensdag 14 augustus 2019 13:15

HERNENWil jij alles over draken weten? Doe dan op 13 en 14 augustus mee met een Cursus Drakologie op Kasteel Hernen. De cursisten krijgen drakenles van de professor Leonardus dell Drach, ze gaan leuke proefjes doen en op zoek naar de huisdraak van het kasteel.

Hoe ziet zo'n cursusdag eruit? Buiten gaan de deelnemers op zoek naar sporen van de draak van Hernen; zoals pootafdrukken en drakeneieren en wat is dat nou: een hoop drakenmest? In het Kasteel worden er vervolgens allerlei leuke proefjes gedaan om de echtheid van de sporen te testen. In het leslokaal leer je nog veel meer over draken. Welke draken zijn er eigenlijk allemaal, wat eten ze en wist je dat er ook een drakenschrift is? Natuurlijk gaan we dat drakenschrift even uitproberen. Alle deelnemers ontvangen aan het eind van de cursus een echt certificaat.

De cursus is op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus, om 13.15 en om 15.15 uur. De entree bedraagt 8,50 euro per persoon (inclusief kasteelbezoek). Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 3 euro. Museumkaart-houders betalen eveneens 3 euro en met de Actie Nieuwsbrief zijn kinderen gratis. Meer informatie: kasteelhernen@glk.nl of www.facebook.com/kasteelhernen.

Locatie