Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Kinderactiviteiten in Museum Tweestromenland

woensdag 14 augustus 2019 13:30

BENEDEN-LEEUWEN - Tijdens de zomervakantie op de woensdagmiddagen op 10, 17 juli en op 7 en 14 augustus vinden er kinderactiviteiten plaats in Museum Tweestromenland te Beneden-Leeuwen. Daar loopt momenteel de expositie 'Van Aap, Mies, Jet naar I-pad', over 100 jaar onderwijs in Maas en Waal.

Een schoollesje volgen anno 1919 met lei en griffel of schrijven met een echte kroontjespen onder begeleiding van een 'ouderwetse' schoolmeesterVerkleden in kleding uit de tijd van Ot en Sien Meedoen met de quiz: Waar of niet waar? Handwerken zoals punikken op de grote punnikklos, breien of borduren op borduurkaarten!Oud Hollandse spellen spelen zoals knikkeren, steltlopen, samen springen met het grote springtouw en spelen met paardentuigjes en hoepels.Ouderwetse gezelschapspelletjes zoals Ganzenbord of moderne spellen op iPads.

Er is een speciaal familietarief voor deze middag: 2 kinderen tot twaalf jaar kunnen met ouders of grootouders voor 12,50 euro naar binnen. Zie voor openingstijden en verdere informatie: www.museumtweestromenland.nl.

Locatie