Anjo Hol, Jeroen van Dijk, Harry van Deelen en Annette Nijhuis.
Anjo Hol, Jeroen van Dijk, Harry van Deelen en Annette Nijhuis. Foto: Eigen foto

Oogaandoeningen voorkomen?

donderdag 27 juni 2019 14:30

DRUTEN - Oogaandoeningen voorkomen kan. Dat wordt duidelijk in de eerstvolgende bijeenkomst van het Oogcafé Druten op donderdag 27 juni in d'n Bogerd.

Anjo Hol, medewerker Advies bij Koninklijke Visio in Nijmegen, vertelt die middag over de meest voorkomende oogaandoeningen, wat je daar aan kunt doen en welke invloed je zelf hebt. De bijeenkomst gaat ook in op hoe je met het verslechterde zicht kan omgaan en wat een oogaandoening betekent voor de mensen in je omgeving.

Wanneer men problemen ervaart met zien, kan men terecht bij de opticien. Derks Optiek in Druten bijvoorbeeld kan uitgebreid screenen op diverse oogaandoeningen zoals staar, maculadegeneratie, glaucoom et cetera. Wanneer de resultaten afwijkingen vertonen, worden deze besproken met de oogarts in het CWZ, zodat er snel gehandeld kan worden. Aan het onderzoek zijn kosten verbonden. Vooraf een afspraak maken is noodzakelijk.

Oogcafé Druten

Oogcafé Druten is een ontmoetingsplek voor slechtziende en blinde mensen, georganiseerd door de werkgroep Omzien. De bijeenkomsten leveren meer inzicht op over de veranderende wereld van mensen met een oogaandoening. Gezelligheid, contact en het uitwisselen van ervaringen staan centraal. Het gratis Oogcafé is van 14.30 tot 16.00 uur in D'n Bogerd aan de Van Heemstraweg 53 in Druten. Ontvangst met koffie en thee. Aanmelden is gewenst, via tel. 06-10 25 00 15.

Locatie