Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Kermis Hernen

zaterdag 13 juli 2019 14:00

HERNEN - Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli vindt in Hernen de jaarlijkse kermis plaats. Als vanouds zijn er naast de kermisattracties verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op zondag wordt tijdens de kermisfeesten het twintigjarig jubileum van de organiserende stichting Festina Lente gevierd, tijdens een doorlopende receptie, met aansluitend het matinee.

Paintballgame
Op zaterdag is het weer 'Rondje Kermis'. De attracties zijn die dag vanaf 14.00 uur geopend en vanaf 15.00 uur kunnen alle kinderen voor slechts 3 euro één keer in alle attracties. Wie tien jaar of ouder is kan ook deelnemen aan een gave paintballgame. Deze activiteit wordt gehouden bij De Tolbrug, tussen 14.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis en opgeven kan via tel. 0487-53 23 11. Rond diezelfde tijd is er een gratis knutselmiddag in het café, georganiseerd door Twanny's Knutsel Atelier. In de avond is er vanaf 21.00 uur een swingende kermisavond met Feestdj Jordi Croonen.

Receptie
Op zondag gaat de kermis vanaf 14.00 uur van start en is er om 14.30 uur een receptie ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Festina Lente. Dit bekende straattheatergezelschap, waarvan de harde kern nog steeds onverminderd enthousiast actief is, is al jaren betrokken in en bij de organisatie van verschillende activiteiten in het kasteeldorp. Om dit te vieren is er een doorlopende receptie in Caféesterij De Toekomst, waar tevens de gelegenheid is om zich te laten vereeuwigen op de traditionele kermisfoto. 
Aansluitend is er het kermismatinee, vanaf 16.00 uur, met medewerking van de band The Fall.

Locatie